Tutustu tiimiimme

Sanna Ilvonen on uutiskirjeen elokuun haastateltavana! Iloinen ja sponttaani Sanna toimii Kivenlahden toimipisteessä  ja tykkää harjoittelemisesta, kamppailulajeista ja perheestään.

H: Hei Sanna! Miten kesä on mennyt?
SI: Kiitos hyvin! Lomailin pari viikkoa ja kävin siskon luona Loviisassa.
H: Sehän kuulostaa hyvältä! Miten vietät muuten vapaa-aikasi?
SI: Harjoittelen paljon. Käyn salilla 4 kertaa viikossa ja lenkkeilen. Opiskelen töiden ohella Personal Traineriksi (PT) ja on tärkeätä että itsekin tekee niitä harjoitteita mitä suosittelee. Vain tällä tavalla voi saada kokonaisvaltaista kuvaa asiakkaan tuntemuksista.
H: Varmasti näin. Mitä on mielestäsi parasta Suomen syksyssä?
SI: No, varmaan tämä viileä ilma. Kesän aikana en saanut hirveästi nukuttua kun oli niin lämmin. Lisäksi lenkkeily sujuu paremmin kylmäkeleillä! J
H: Kerro miten päädyit urheiluhierojaksi?
SI: Olen aina pitänyt valokuvaamisesta ja opiskelin media-assistentiksi. Siinä oli kuitenkin liikaa koneella istumista ja halusin olla enemmän ihmisten kanssa tekemisissä. Se olikin yksi elämäni parhaista päivistä, kun viisas äitini suositteli hakua urheiluhierojakouluun. En ole katunut sitä hetkeäkään!
H: Hienoa! Mikä on mielestäsi parasta urheiluhierojan ammatissa?
SI: Saa auttaa ihmisiä niiden vaivoissa. Kun huomaa että vaiva lähtee paranemaan saan niin hyvän tunteen, että tiedän olevani oikealla alalla. Tykkään myös olla kolleegojen kanssa - autamme ja kehitämme toisiamme! Näin oppii koko ajan uutta.
H: Kolleegoista puheen ollen, miten kuvailisit SUHK Kivenlahtea?
SI: Tosi kiva paikka! Ikinä ei tunnu työltä kun tänne tulee. Meillä on loistava ilmapiiri ja kuvailisin meitä sanoilla terveellinen, energinen ja määrätietoinen!
H: Entäs mitä tulevaisuuden haaveita sinulla on?
SI: Olen ehdottomasti tällä alalla! Olen nyt hieronut pari vuotta, ja kun valmistun PT:ksi niin teen molempia. Lähden varmasti myös opiskelemaan lisää sen jälkeen, osteopatia tai fysioterapia olisi luonnollinen jatko.
H: Lopuksi, mitä tekisit jos voisit tehdä elämässä mitä vaan?
SI: Asuisin varmaan Havaijilla! Minulla on riippumatto kotonani, ja olen aina haveillut siitä. Hieroisin sitten siellä! J

Kiitos haastattelusta Sanna! Sannalle voi varata urheiluhierontaan aikoja Kivenlahden ajanvarauksesta http://www.suomenurheiluhierontakeskus.fi/fi/ajanvaraus/kivenlahti . Joulukuusta lähtien Sannan tarjonnasta löytyy myös PT-palvelut.

                                 __________________________________________

Tässä kuussa tutustumme Leppävaaran toimipaikan vetäjiin! Uutta toimipaikkaa tulevat johtamaan ykkösketjun pakkipari, manipulatiiviseen fysioterapiaan erikoistuva fysioterapeutti Jussi Kurronen sekä osteopaatti Ari-Pekka Kanerva.  

H: Tervetuloa taloon, Jussi ja A-P!
A-P & JK: Kiitos!
H: Aloitetaan A-P:sta. Kerro lyhyesti itsestäsi.
A-P: Olen Ari-Pekka Kanerva, koulutukseltani urheiluhieroja ja osteopaatti. Lisäksi opiskelen työn ohella fysioterapeutiksi. Olin myös muutama vuosi taaksepäin EUHKissa, joten tämä on minulle ’toinen kierros’ J Tuntui vähän kuin olisi kotiin tullut, koska työporukkakin oli pysynyt hyvin kasassa!
H: Entäs Jussi?
JK: Nimeni on Jussi Kurronen ja olen manipulatiivisen fysioterapiaan (Maitland concept) erikoistuva fysioterapeutti. Olen työskennellyt pääsääntöisesti nuorten urheilijoiden kanssa, mutta vuosien varrella on kaikenlaiset TULES-vaivoihin liittyvät ongelmat tulleet tutuksi.
H:Olen kuullut että olet Lappeenrannasta kotoisin. Puhutko elävää karjalaa vai taittuuko jo stadin slangi?
JK: Ihan elävää karjalaa! Mies voi lähteä Lappeenrannasta, mutta Lappeenranta ei lähde ikinä miehestä!
H: Millä mielin lähdette vetämään Leppävaaran toimipaikkaa?
JK:Olemme kyllä intoa täynnä! Edessä on hauska ja haastava projekti, mutta onneksi paikka on paras mahdollinen ja meillä on hyvä tiimi kasassa! Siitä on kiva lähteä.
H: Onko jotain erityisiä tavoitteita?
A-P:  No, henkilökohtainen tavoitteeni on että paikasta tulee Suomen mittakaavallakin yksi laadukkaimmista ja kattavimmista TULES- vaivoihin erikoistuneista hoitoyksiköistä.  
H: Kuulostaa hyvältä tavoitteelta! Ovatko valmistelut sujunut suunnitelmien mukaisesti?
A-P:  Aikataulu on ollut haasteellinen, mutta viime päivinä olemme saaneet hyvin palaset loksahtamaan kohdilleen. Kesäkuun alusta olemme valmiita toimimaan!
H: Mitkä ovat teidän mielestä ne seikat, jonka takia asiakkaan kannattaisi käydä Leppävaarassa hoidossa?
JK: Nostaisin esille ammattitaidon, osaavan ja välittävän henkilökunnan, innostuksen, helppouden sekä saavutettavuuden.
H: Ammattitaidosta puheen ollen Leppävaaran toimipiste panostaa paljon myös fysioterapiaan. Kertokaa tästä vähän lisää! 
JK: Alkuun lähdemme kahdella erikoistuvalla fysioterapeutilla ja huippu-osteopaatilla. Tavoite on, että meillä on kärkiluokan osaamista myös fysioterapian puolella, jotta pystyisimme auttamaan ihmisiä vaikeimmissakin tapauksissa.
H: Lopetetaan haastattelu MM-jalkapallon kisaveikkaukseen. Mikä maa voittaa mestaruuden ja kenestä leivotaan maalikuningas?
JK: Voittaja on todennäköisesti Saksa ja maalikuninkaaksi poimin yllätysnimen Edinson Cavanin muodossa!
A-P:Veikkaisin että maalikuningas tulee Espanjan suunnalta, joten valitsen Negredon. Voittajiksi valitsen Belgian,niillä saa ainakin vähän kerrointa nostettua!


 

Kiitos Ari-Pekka ja Jussi haastattelusta, ja onnea uuden toimipaikan pyörittämisessä!

                                         ________________________________________

Marjut Niemelä on toiminut urheiluhierojana Suomenojan toimipisteessä v. 2012 asti.

Energinen ja iloinen Maikku on suosittu sekä henkilökunnan että asiakkaiden keskuudessa, ja täydentää oivasti Suomenojan miesvaltaista ryhmää. Haastattelussa Maikku kertoo mm. minkä takia Teemu Pukin kannattaisi käydä EUHKissa hieronnassa!


H:Moi Maikku! Miten on kevättalvi mennyt?
MN: Oikein hyvin, kiitos! Asiakkaita on ollut ihan kivasti ja aloitin fudiksen pelaamisen uudestaan KOIPSin naisissa. Se on ehkä ollut se isoin juttu!
H: Kuulostaa hyvältä! Toimit pitkät ajat Suomenojan ainoana naishierojana. Jäikö tästä hyviä muistoja vai traumoja?
MN: No, siinä oli etunsa J Ensinnäkin ammatillisesti, koska monet haluavat käydä naishierojalla. Asiakkaita riitti ja sain hyvin kerättyä itselleni asiakaskuntaa. Poikien kanssa on muutenkin kiva tehdä töitä, rehellistä ja suoraa puhetta! Mutta samaan hengenvetoon pitää todeta että on tuntunut hyvältä saada tänne tyttöjä. Nuo kuukaudet olivat minulle ihan tarpeeksi.. J
H: Kerroit pelaavasi jalkapalloa. Kuvaile jalkapallo-urasi hienointa hetkeä.
MN: Nyt kysyt kyllä tosi vaikeata,niitä on niin paljon! Hetki joka erityisesti muistuu mieleen on kun olin noin viidentoista. Pelasin jo naisten joukkueessa, mutta sain luvan mennä pelaamaan omanikäisteni kanssa. Panoksena oli sarjanousu, peli oli tasan ja peliaikaa oli jäljellä vain pari minuuttia, kun onnistuin tekemään voitto- ja nousumaalin!  
H: Oli varmasti todella upea maali! Jatketaan jalkapallolinjalla. Jos maailmassa olisi sinun lisäksi vain yksi ihminen, niin kenet valitsisit näistä: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vai Teemu Pukki?
MN: No, Ronaldo on kyllä kuuma! Mutta vaikuttaa mielestäni itsekeskeiseltä. Valinnaksi muodostuu näin Teemu Pukki - hän on rehti, suomalainen mies!
H: Olet harrastanut myös joukkuevoimistelua. Onko sinulla jotain neuvoa nuorelle voimistelijalle?
MN: Tämä aihe on tosi lähellä sydäntäni. Tiedän että laji on tosi tiukka, on pakko omistautua ja treenata täysillä. Mutta siitä huolimatta terveyden tulisi olla se ensisijainen juttu, varsinkin kun kyseessä on nuori ihminen. Voimistelussa on vasta viime aikoina noussut vaatimukset niin paljon, että pitäisi olla ihan tikku. Mielestäni kannattaisi miettiä nuorta ihmistä kokonaisvaltaisemmin. Eli neuvoksi : muista että oma terveytesi on aina se kaikista tärkein asia!
H: Kuulostaa järkevältä. Mitä tykkäät tehdä vapaa-päivänä?
MN: Shoppailla!Se on heikkouteni. Siitä tulee aina hyvälle mielelle!
H: Hmm,ilmeestäsi päätellen on terveellä pohjalla. Jutellaan vähän työstä. Mitä on parasta urheiluhierojan ammatissa?
MN: Ensinnäkin, siinä kehittyy eikä ikinä voi tietää liikaa. Lisäksi saa olla asiakkaiden kanssa. He ovat aivan törkeän mahtavia tyyppejä ja joihinkin tutustuu läheisestikin. Kolmanneksi nostaisin esille sen kun huomaa työnsä tuloksen ja vaiva lähtee paranemaan.
H: Entäs mitä tekisit jos et olisi urheiluhieroja?
MN: Hmmm..Mitäköhän tekisin? En tykkää kaupallisesta alasta, se on liian raakaa. Niin.. Olisin varmaan jonkun rikkaan jalkapalloilijan vaimo! J
H: Miten kuvailisit EUHKia kolmella sanalla?
MN: Määrätietoinen,nuorekas ja hauska.
H: Entäs itsesi?
MN: Iloinen,sympaattinen ja impulsiivinen.
H: Voitit Suomenojan sisäisen olympialätkä-veikkauksen, vaikka jätit kaksi ensimmäistä kierrosta väliin! Onko sinulla tästä jotain terveisiä kolleegoillesi?
MN:Haha, älkää ikinä ali-arvioiko ketään! Annoin vähän siimaa pojille..
H: Kuulin että Suomenojan oma matka-Tuomas (eli Tuomas Hämäläinen) järjestää taas syksyksi pelimatkaa! Oletko jo ilmoittautunut?
MN: En ole ilmoittautunut vielä, mutta kyllä se on pakko olla mukana jos Tuomas saa jonkun matkan järjestettyä............(Ei tule ikinä onnistumaan........)
H:Lopputerveisit?
MN: Äidille. Äiti on maailman paras.


Kiitos Marjut!

                                                  _______________________________________
Seuraavana esittelyvuorossa on Tapiolan toimipisteessä vaikuttava Essi Viitikko. Essi on energinen ja iloinen tyttö, joka on kokeillut elämänsä aikana mm. vapaaottelua! 

H: Hei Essi, miten syksyn on mennyt?
EV: Kiitos hyvin, olen treenannut ja ollut töissä!
H: Sehän kuulostaa hyvältä. Olen käsittänyt että puhut sujuvaa ruotsia vaikka nimesi ei siihen viittaa. Mistä moinen?
EV: Sukuni on täysin suomenkielinen, Karjalassa asti asuneita. Vartuin kuitenkin pienenä Sipoossa ja vanhemmat päättivät laittaa minut ruotsinkieliseen kouluun. Hierontakoulu on itse asiassa ensimmäinen koulu jonka olen suomeksi käynyt!
H: Olen kuullut paljon harrastuksistasi. Mitä kaikkea kuuluu vapaa-aikaasi?
EV: Ensimmäinen prioritteettini on ehdottomasti koirani. 45-kiloinen dobermanni vaatii pari tuntia liikkumista joka päivä. Urheilen lisäksi paljon ja harrastan mm. kamppailulajeja, painonnostoa sekä avantouintia.
H: Onpas erikoisia harrastuksia! Mikä näistä on lähimpänä sydäntäsi?
EV: Tällä hetkellä se on painonnosto. Olympiapainonnostoon kuuluu työntö ja tempaus. Vaikka voima on tärkeä osa, niin sillä ei paljon tuloksia tehdä jos tekniikka ei ole hallussa. Muutama vuosi sitten harrastin paljon kamppailulajeja ja erityisesti brasilialaista jujutsua, mutta olen myös ensimmäisiä naisia Suomessa jotka ovat otelleet vapaaottelussa!
H: Olet aikaisemmin tehnyt työtä vartijana. Miten päädyit vartijan työstä hoito-alalle?
EV: Sanoisin että se meni toistepäin. Valmistuin v. 2005 urheiluhierojaksi ja olin vuoden verran fysikaalisessa hoitolaitoksessa hommissa. Tein osa-aikaisesti töitä, mutta tietyn ajan jälkeen halusin lisätä tunteja ja siirtyä täysipäiväiseksi. Sellaista ei kuitenkaan ollut tarjolla, ja kaveri vinkkasi että vartija-alalla olisi huutava pula tekijöistä. Tarkoitus oli tehdä kesän verran sitä, mutta se venyikin kuudeksi ja puoleksi vuodeksi J
H: Olet selvästi ihminen joka ei ole seurannut valtavirtaa. Onko sinulla suosikkisitaattia joka kuvailisi elämääsi hyvin?
EV: ”Tee asioita jotka tekevät onnelliseksi!” Ja ehkä ”elämä on liian lyhyt”, ilman negatiivista sävyä J
H: Entäs minkä takia urheiluhieronta-ala kiinnostaa sinua?
EV: Lähdin alalle kokeilumielessä, mutta huomasinkin aika pian että osaan jotain ja pystyn auttamaan ihmisiä. Suomessa syödään helposti Buranaa, vaikka se ei ratkaisisikaan ongelmaa pitkällä aikavälillä.
H: Mikä on mielestäsi parasta työssäsi?
EV: Parasta on se että saa olla tekemisissä hyvien tyyppien kanssa positiivisessa ja auttavassa hengessä.
H: Opiskelet osteopaatiksi töiden ohella. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?
EV: Unelmana olisi päästä jonain päivänä tekemään töitä myös ulkomailla, joko pätkätöinä tai pidemmäksi aikaa. Vaikka talviuimari olenkin, niin marras-maaliskuu on aika pimeätä aikaa J
H: Onko sinulla suosikkimaata jossa ehdottomasti haluaisit asua?
EV: En suoraan tyrmää mitään maata tai mannerta. Tärkeintä on, että sieltä löytää oman paikkansa! Mielestäni jokaisella kulttuurilla on kiehtovia ja kiinnostavia piirteitä.
H: Miten kuvailisit EUHKia lyhyesti ja ytimekkäästi?
EV: Hyvä porukka, selkeä visio ja oikeanlainen asenne.
H: Entäs jos saisit tietää vastauksen mihin tahansa kysymykseen, niin minkä kysymyksen esittäisit?
EV: Kysyisin koiraltani onko sillä ollut hyvä elämä kanssani? Olenko pystynyt tarjoamaan kaikkea mitä se on tarvinnut, vaikka kiireet välillä pukkaa päälle.Kiitos haastattelusta Essi! Ensi uutiskirjeessä pääsemme tutustumaan Suomenojan Marjut Niemelään!

                                             _________________________________________
Anna Sell on syyskuun uutiskirjeen haastateltavana. Kivenlahdessa toimiva Anna on synnynnäinen Kauklahtelainen, joka pitää luonnosta, koirista ja pitkistä vaelluksista!

H:Tervetuloa Anna! Miten kesäsi on mennyt?
AS: Oikein leppoisasti, kiitos kysymystä! Olen käynyt koirani kanssa pitkillä puistokävelyillä ja nauttinut kauniista kelistä.
H:Sehän kuulostaa hyvältä. Mitä harrastat muuten vapaa-aikanasi?
AS: Olen vuodesta -97 asti ollut partiossa. Olen vieläkin mukana, vaikka meitä on aikuisikäisiä Kauklahden lippukunnassa aika vähän. Minä tykkään siitä edelleen tosi paljon, mutta aika on sellainen joka vähän rajoittaa.
H:Miten koet että partio on vaikuttanut sinuun ihmisenä?
AS:No, olen aina pitänyt luonnosta hirveästi ja partion kautta olen oppinut perusasioita miten luonnossa tulee liikkua.  Lisäksi se on opettanut hyviä elämänarvoja: miten muiden ihmisten kanssa toimitaan ja miten luontoa kuuluu kunnioittaa. Kavereita olen saanut partiosta paljon, ja pidämme edelleen yhtä.
H:Olen kuullut että opiskelet töiden ohella myös toimintaterapeutiksi Metropoliassa. Mitkä ovat suunnitelmat sen suhteen?
AS: Kyllä, aloitin tämän vuoden tammikuussa ja pitäisi valmistua keväällä 2016. Toimintaterapeutti ajattelee ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa ja auttaa potilasta niin, että potilaan arkipäivästä tulisi mahdollisimman normaali vaivasta riippumatta. Näen, että toimintaterapeutin opinnot tukevat myös urheiluhierontaani, koska pystyn ymmärtämään vaivaa laajemmin.
H:Varmasti näin! Puhutaan vähän urheiluhieronnasta. Mistä pidät ammatissa eniten?
AS: Tavallaan siitä, että pystyy sillä mitä itse tekee auttamaan toista tosi paljon ja kun näkee sen tuloksen! Varsinkin ihmiset, jotka käyvät sinulla pidemmän jakson ja todistat sen mitä niille tapahtuu. Pidän siitä että pystyy aika pienilläkin jutuilla korjaamaan sellaisia vaivoja mitä asiakkaalla on aina ollut.
H:Entäs kuinka usein kaverit ja perheenjäsenet kysyvät pientä hierontaa vapaa-aikanasi?
AS: Tosi usein kuulee että ota 5 minuuttia. Olen kyllä hyvä sanomaan ei, tosin äidille ei ikinä kehtaa.
H:Ei tietenkään.. Miten kuvailisit EUHKia kolmella sanalla?
AS: Asiantunteva, hauska ja välittävä.
H:Entäs itsesi?
AS: Positiivinen, avoin ja sinnikäs.
H:Sitten tärkeisiin kysymyksiin! Jos sinulla olisi rajattomasti rahaa, niin mitä ostaisit ensimmäisenä?
AS: Hmmm, ehkä oman asunnon. Ei sen tarvitse olla mikään luksuslukaali, mutta kiva kaksio jostain. Sitten se olisi ihan oma, ja sen voisi muokata täysin oman makunsa mukaan. Nykyinen 10 neliön huone on hyvä vertailukohde.


                                    _______________________________________________

Tuomas Hämäläinen on ensimmäinen uutiskirjeemme haastateltava. Suomenojalla toimiva Tuomas on on yksi pitkäaikaisimmista osaajistamme, kuka haluaa oppia jatkuvasti lisää. Kuntosaliohjaajan tutkinnon lisäksi hän on aloittanut tänä syksynä ortopedisen osteopatian opinnot, joiden ohella hän jatkaa töitä Suomenojalla.

Haastattelija: No niin Tuomas, tervetuloa!
Miltä tuntuu olla ensimmäinen haastateltava?
TH: Kiitos. Minua pelottaa, mutta olen myös innoissani.
H: Kuinka kauan olet työskennellyt EUHK:ssa?
TH: Lähes kolmanneksen elämääni.
H: Huh, sehän on pitkä aika! Entä kerrotko, mikä on sinun noloin nuoruusmuistosi?
TH: Tuota…en hämmenny juuri mistään, mutta ehkä sellainen muisto liittyisi jotenkin nakuiluun.
H: Oukei, jätetäänpäs se sitten siihen…
Kerro mikä on paras käyttämäsi iskulause?
TH: Hmm… no jos tiedät yhtään, pliis kerro minullekin!
H: Vai niin… no ehkä voin myöhemmin olla avuksi. Entäs jos voisit tehdä mitä tahansa maailmassa, mitä se olisi?
TH: Haluaisin olla jalkapalloilija tai basisti.
H: Ja jos Jari Litmanen tulisi sinun luoksesi aterialle, mitä herkkua valmistaisit hänelle?
TH: Tekisin hänelle sairaan hyvää lampaan satulaa!
H: Jep jep, aika oiva valinta. “Kuningas” varmaankin arvostaisi tekemääsi lammaspöperöä!
H: Jos kurkistaisin jääkaappiisi, mitä löytäisin sieltä?
TH: Vichyä ja jotakin epämääräistä, joka on homeessa.
 H: Odota...’kuningas Litti’ juuri soitti ja kertoi ettei pääse tulemaan illalliselle! Mikä motivoi sinua?
 TH: Hyvä fiilis itsellä ja muilla.
 H: Mitkä supervoimat haluaisit, jos saisit ja miksi?
TH: Haluaisin saada yli-inhimilliset voimat. Sellaiset olisivat hyödylliset töitä tehdessä.
H: Kerrohan sitten, mitä ajattelet, kun olet yksinautossa?
TH: Ihmettelisin miksi olen yksin autossa? Ei minulla ole autoa!
H: Onko sinulla mitään noloa lempinimeä / outoja tapoja?
TH: Ei oikeastaan. Suomessa ystäväni kutsuvat minua Stubuksi ja Tuopiksi. Yhden lempinimen olen perinyt   eräällä Skotlannin matkalla, mutta jätetään se sikseen ;). Oikeastaan minulla ei ole mitään huonoja tapoja!
H: Hmm, mielenkiintoista. Entä, kenen naisen kanssa haluaisit naimisiin ja miksi?
TH: Iina Kuustosen. Iina on yhtä kuin ihana!
H: Millä kolmella sanalla kuvaisit EUHK:ta?
TH: Dynaaminen, lahjakas ja ammattitaitoinen.
H:  Just, no niinpä tietenkin… ja tuosta ropsahtaa varmasti  extra bonukset tilille ensi kuussa! Nyt kiitän haastattelusta ja sitten eikun takaisin töihin siitä, hopi-hopi!Ei kommentteja: