perjantai 13. maaliskuuta 2020

Korona viruksen huomiointi SUHKissa

Meille SUHKissa asiakkaiden ja työntekijöiden terveys on ykkösasia. Sen vuoksi noudatamme koronaepidemiaan liittyen Suomen hallituksen ja THL:n antamia ohjeita. Kaikkien varotoimien tavoitteena on taata palveluiden jatkuminen mahdollisimman normaalilla tavalla asiakkaille. Korostamme, että SUHKissa ei ole todettu henkilökunnassa tai asiakkaissa yhtään tartuntatapausta.

SUHK:n Käytössä olevat toimenpiteet:
1. Jokainen ulkomailta palaava ammatinharjoittaja asetetaan kahden viikon karanteeniin ennen paluutaan asiakastyöhön. Samaa käyttäytymistä toivomme myös asiakkailtamme epidemian ajan.
2. Suosittelemme riskiryhmiin kuuluvien asiakkaiden siirtävän hoitoajankohdan myöhempään ajankohtaan. 
3. Ammatinharjoittajamme huolehtivat korostetusti käsien ja toimipaikan hygieniasta. Toivomme myös asiakkaidemme pesevän kätensä tai vähintäänkin käyttävän käsidesiä toimipisteeseen tullessaan.
4. Sairastetaan kotona! Kotiin jäädään erittäin pienellä kynnyksellä eli jos on vähäistä kurkkukipua tai muita flunssan oireita, niin töihin ei pidä lähteä. Samaa käyttäytymistä toivomme myös asiakkailtamme, että hoitoon ei saavuta, jos on pientäkin flunssaa.

Peruutukset ja lahjakortit:
1. Mikäli joudut perumaan varauksen epidemiasta johtuen, niin olemme hyvin ymmärtäväisiä. Tee peruutus puhelimitse toimipaikkaan ja jos emme vastaa, niin jätä viesti vastaajaan. 
2. Jos et pääse käyttämään Talvipassia 31.3.2020 mennessä epidemiasta johtuen, niin ota yhteyttä toimipisteeseemme ja he kertovat korvauskäytännöstä. 

Lisäksi suosittelemme kaikille seuraavia ohjeita epidemian aikana:
- Pidetään vähintään 1 m 'turvaväli' jokaiseen kanssaihmisen, jolla on flunssaoireita
- Pysytään poissa väenpaljoudesta ja tungoksesta
- Ei osallistuta tapahtumiin, yleisötilaisuuksiin tai isoihin kokouksiin
- Kiinnitetään erityistä huomiota siisteyteen ja hygieniaan niin töissä, kuin kotonakin

Toimintaohjeet sairastuessa:
-Jos sinulle tulee kuumetta, yskää, nuhaa tai lihassärkyä, niin jää kotiin kunnes oireet loppuvat
-Älä hakeudu terveydenhuoltoon tai testiin elleivät oireet pahene tai pitkity
-Jos sinulle tulee hengenahdistusta, niin hakeudu hoitoon. Soita kuitenkin ensin terveysasemalle
-Jos kaikki vähäoireiset hakeutuvat hoitoon ja testeihin, niin vakavasti sairaat vaarantuvat
Tässä THL:n tiedotustilaisuuden toimintaohjeet suomalaisille. Video kestää n. 8 min. https://www.youtube.com/watch?v=g6tsIC40DTw

Toimenpiteet voivat vaikuttaa joistakin hyvin ylimitotietuilta ja mitään syytä paniikkiin ei ole. THL:n asiantuntijan mukaan, jopa 35% suomalaisista voi saada koronatartunnan tulevien viikkojen tai kuukausien aikana. Nyt on meidän jokaisen toimista kiinni, että kuinka pitkälle ajanjaksolle pystymme tartuntoja venyttämään, jotta yleinen terveydenhuoltomme kestää epidemian ja pystyy hoitamaan apua tarvitsevia. Suurin osa suomalaisista tartunnan saaneista sairastaa taudin lähes oireettomasti tai hyvin pienillä flunssan tai influenssan tapaisilla oireilla.

Toimipisteemme palvelevat asiakkaitamme laadukkaasti ja vaivattomasti! 

Terveisin,

Rami Luomanpää
Suomen Urheiluhierontakeskus SUHK Oy
Toimitusjohtaja

Ei kommentteja: